• Halloween v našej škole

          • Dnes popoludní patril školský dvor strašidlám, bosorkám, upírom, kostrám a iným monštrám 👻👺👹👿💀Najoriginálnejšie masky boli ocenené sladkou odmenou 🍭🍬O tom, že kreativite sa medze nekladú, sme sa na vlastné oči mohli presvedčiť pri pohľade na vystavené vyrezané tekvice. Autori najzaujímavejších tekvíc boli tiež odmenení 🍬🍬Tradíciou školského halloweenu je aj sprievod po dedine a taktiež púšťanie balónov šťastia 🎈🎈

          • Medzinárodný deň knižníc 1. - 4. ročníky

          • Jeseň zavítala aj do našej školskej knižnice. S jeseňou sa prihlásil aj sviatok všetkých školských knižníc – Medzinárodný deň školských knižníc, ktorý sa zapísal do našej kroniky 22.10.2018.  Oslavovala knižnica, všetky knihy, ktoré sú tu pre všetkých, malých i veľkých, zvedavcov aj výmyselníkov. Veď v knihách sú ukryté skutočné poklady, dobrodružstvo a krása.

            Hlavným cieľom nášho podujatia bolo vytvoriť  zábavnou formou dobrý a trvalý vzťah ku knihe, k školskej knižnici, k poznávaniu nového. Veď čítanie je prvý  predpoklad, od ktorého sa všetko odvíja. Pestujeme ním svoju dušu, citový svet a snažíme sa rozoznať dobro od zla. Rozvíjame si slovnú zásobu a učíme sa chápať nové myšlienky a pojmy. Naším zábavným podujatím sme sa snažili vytvoriť pre našich žiakov chvíľky pohody a oddychu.

             

            Našich najmenších zaujal rozprávkový príbeh  „Odkiaľ k nám prišla kniha

            Dozvedeli  sa mnoho zaujímavostí o tom, akú dlhú cestu musí knižka prejsť, kým sa dostane až do rúk čitateľa.

            Zábavnou formou sme sa inšpirovali k čítaniu a k  vytvoreniu kladného vzťahu ku knižke.  Ďakujeme všetkým pedagógom za  prípravu nášho podujatia.

             

            Mgr. Denisa Takácsová

          • Medzinárodný deň knižníc 5. - 9. ročníky

          • Pri príležitosti Medzinárodného dňa školských knižníc si p. uč. Jankovicsová a p. uč. Belanová v spolupráci s našimi deviatakmi pripravili zaujímavé podujatie pre roč. 5. - 9. Na začiatku deviataci predviedli krátku divadelnú scénku o výchovných metódach učiteľov v minulosti. Potom mali možnosť vidieť prezentácie a videá o tom, aká bola situácia vo svete počas 1. a 2. Svetovej vojny. V odbornej prednáške pani učiteľka priblížila vývoj školstva a vzdelávania od obdobia Márie Terézie až po súčasnosť. Na konci ich čakalo prekvapenie v podobe kvízu o slávnych osobnostiach, ktorí sa podieľali na vzniku 1. Česko-Slovenského štátu. Za správnu odpoveď boli samozrejme odmenení sladkosťami. K dispozícii bola aj výstava obrázkov a novín z obdobia komunizmu, ktoré nám vytvorili reálny obraz minulosti.

          • Vértesszőlős

          • Prekrásny deň s našimi žiakmi, ktorý sme strávili vo Verteszolosi s nadhernou turistikou a prehliadkou hradu v Tate.

            Akcia bola realizovaná s finančnou podporou Nitrianskeho samposprávneho kraja.

          • 16. Európsky deň rodičov a škôl

          • V piatok 19.októbra sa konal v našej škole Európsky deň rodiny a školy, na ktorom sa zúčastnili aj rodičia našich žiakov. Počas dopoludňajších hodín si žiaci 1-4 ročníkov spolu s rodičmi vyskúšali svoje zručnosti v tvorbe rôznych výrobkov s jesennou tematikou. Starší žiaci sa predviedli majstrovsky v príprave rôznych sladkých i slaných dobrôt v podobe nátierok, šalátov, studených mís, ovocných dezertov alebo sladkých maškt.Taktiež využili čas športovými aktivitami, ako bol futbal a streetball. Z telocvične sa ozývali tóny hudby, kde si žiaci mohli zazumbovať.

          • Exkurzia prvákov a druhákov v ovocnom sade

          • V rámci týždňa „Hovorme o jedle“ sa žiaci 1. a 2. ročníka zúčastnili exkurzie v Emilových Sadoch vo Dvoroch nad Žitavou. Naši prváci a druháci sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií o histórii a súčasnosti sadu. Mali možnosť obhliadnuť si areál, kde nazreli do spracovania a triedenia ovocia aj do skladov. Pozorovali postup výroby ovocnej šťavy, neskôr sa osviežili čerstvou jablkovou šťavou. V druhej časti „vláčikom" absolvovali prehliadku sadu a v samozbere si pochutnali na jablkách.                                                                                  

            Ďakujeme za super deň.

          • Oberačkové slávnosti Vértesszőlős

          • Dňa 22. septembra sme sa zúčastnili na pozvanie družobnej obce na oberačkových slávnostiach vo Vértesszőlősi. Atmosféra bol vynikajúca. Potešili nás prekrásne vystúpenia folkloórnych skupín i mažoretiek. Ani naši žiaci sa nedali zahanbiť a prispeli krátkym kultúrnym programom.

            Akcia bola realizovaná s finančnou podporou Nitrianskeho samposprávneho kraja.

          • Vedecký veľtrh Bratislava

          • Dňa 14. septembra 2018 sme (6.A trieda) cestovali vlakom na exkurziudo Bratislavy. Zúčastnili sme sa tretieho ročníka Vedeckého veľtrhu. Na námestí Eurovea rozložili svoje stánky viaceré stredné školy, vysoké školy aj rôzne vedecké inštitúcie. Na pódiu prebiehal celý čas zaujímavý program: predstavili nám meteority, šetrné auto, vystúpil aj kúzelník. Pri návštevách rôznych stánkov sme sa naučili veľa nových vecí. Vyskúšali sme robotické auto, robili sme výbuchy, strieľali sme dymové kruhy, skúmali sme vlastnosti nerastov, vyskúšali sme 3D tlačiarne, robili sme chemické aj fyzikálne pokusy. S mnohými novými poznatkami a zážitkami sme unavení podvečer prišli domov.

          • Deň obetí holokaustu a rasového násilia

          • Dňa 10.9. k nám zavítal zo Slovenského národného strediska pre ľudské práva (SNSĽP) pán Michal Riečanský, ktorý žiakom 8.-9.ročníka priblížil obdobie počas 2.svetovej vojny. Pustil nám zaujímavý dokument o holokauste a vyvražďovaní židov. Zaujímavý príbeh Magdalény Robinsonovej, ktorá opísala svoje detstvo  a kruté zaobchádzanie s ľudmi v tábore. Zo Slovenska bolo deportovaných okolo 70000 židov z toho 67000 zahynulo. Pamiatky zosnulých židov sme si uctili pri pomníku 2. Svetovej vojny  v kostolnej záhrade.

          • Letný tábor - piaty deň (II. turnus)

          • V posledný deň letného tábora sme sa bicyklami presunuli na Gazdovský dvor do Branova.🚲🚴‍♂️🚴‍♀️Po prehliadke zvieratiek sme sa zhodli, že najviac sa nám páčil papagáj Kira, ktorý nám aj zatancoval. Pred obedom sme sa venovali športovým aktivitám.🎾Najväčšia pozornosť patrila kolotoču, na ktorom sme si užili kopec zábavy. 🎡Mali sme možnosť ochutnať slivky, ktoré rastú na dvore. Po chutnom obede, ktorý nám pripravili Dvorské varechy sme sa vybrali na obhliadku obce a v obecnom parku sme sa osviežili nanukmi. 🍦🍡Po návrate späť nás čakalo milé prekvapenie, ktoré pripravila Obecná polícia - kynologická ukážka so služobným psom Kenym.🐶🐕Kým sme my šantili a zabávali sa, pán školník napiekol výborné palacinky. Niektorí sa ponúkli melónom.🍉🍉🍉 Tento rok nám vyšlo aj počasie – krásny slnečný deň. Letný tábor uzatvárame s príjemnými pocitmi a množstvom zážitkov.

            Ďakujeme Obecnému úradu za finančný príspevok, ktorý umožnil našim žiakom zúčastniť sa letného tábora a navštíviť prekrásne kúty našej vlasti.👍👌👍

            Poďakovanie patrí aj Obecnej polícii, najmä pánovi policajtovi Jozefovi Pintérovi, ktorý si pre žiakov pripravil zaujímavý program a svojou prítomnosťou spríjemnil našim žiakom dni strávené v tohtoročnom letnom tábore.

            Ďakujeme aj pedagógom, ktorí pre žiakov pripravili program plný zábavy a dozerali na ich bezpečnosť.

          • Letný tábor - druhý deň (II. turnus)

          • Dnes máme za sebou dlhy deň. Vybrali sme sa do ZOO do Bojnic.Deti mali možnosť v zoologickej záhrade plnej úžasných zvierat zažiť aj rôzne atrakcie, ako vozenie sa na vodných člnoch, či na mini autíčkach. Samozrejme sme absolvovali aj nakupovanie suvenírov.Dažďu sme zase unikli len tak-tak 🙈🙊Domov sme sa vrátili vo večerných hodinách 😉👌

          • Letný tábor - prvý deň (II. turnus)

          • Dnešný deň sme strávili v priestoroch našej školy. Ráno sme začali prednáškou s pánom policajtom, ktorý nás oboznámil s históriou dopravy a s pravidlami cestnej premávky.Žiaci súťažili vo viacerých disciplínach, kde sa ukázala ich šikovnosť a zručnosť.Po chutnom obede, ktorý nám pripravili tety kuchárky, sme si pochutnali na skvelom čokoládovom koláčiku.Zatiaľ čo si dievčatá zhotovovali náramky, chlapci sa venovali futbalu.Odmenou pre každého žiaka bola zmrzlina a sladký melón. Všetci sme si dnešný deň užili naplno a odchádzali sme domov s úsmevom na tvári.

          • Letný tábor - štvrtý deň (I. turnus)

          • Dnes bola naša cesta trochu dlhšia, namierili sme si to na Donovaly do rozprávkovej dediny Habakuky.Videli sme zaujímavé divadelné predstavenia Dobšinského rozprávok v podaní mladých študujúcich hercov, ktoré pobavili svojim vtipom nielen detského diváka, ale i každého dospelého. Najzábavnejšia bola asi rozprávka o Medovníkovom domčeku, kedy sa aj náš tretiačik Paľko dostal ježibabe na lopatu a tá ho šupla rovno do pece 😁😁.Deti mali možnosť zahrať sa na detskom ihrisku, pozrieť si i nakŕmiť zvieratká, taktiež nakupovať suveníry, ktoré platili miestnym platidlom "habakuky", taktiež si zasúťažiť.Po dobrom obede v Stodole sme sa vybrali domov.Počasie nám prialo. Predpovedaný dážď (lejak) sa spustil, až keď sme sa pohli na cestu domov.Prvý týždeň letného tábora mame úspešne za sebou 😉😁Tešíme sa na druhý 😉😁

          • Letný tábor - tretí deň (I.turnus)

          • Dnes sme sa ráno vybrali do nášho hlavného mesta za účelom povoziť sa loďou po Dunaji a pozrieť si výstavu z lego kociek.Všetko sme úspešne absolvovali, v prístave sme sa naobedovali , potom sme sa presunuli na výstavisko Deti boli nadšené, z každej strany bolo počuť veselé detské výkriky. Fotoaparáty nestíhali cvakať 😉😁Vo fun zóne si vyskúšali svoju kreativitu, skladali z lega veci od výmyslu 👌

          • Letný tábor - druhý deň (I. turnus)

          • Druhý deň letného tábora sme sa presunuli do nádherného historického centra Banskej Bystrice, kde sme v múzeu v Thurzovom dome mali možnosť vyskúšať prácu s hlinou, oboznámili sme sa so životom cisárskeho páru Franza Jozefa a jeho manželky Sisi, ako žili, ako sa stravovali. Koordinátori z múzea mali pre nás pripravených niekoľko zábavných činnostíPo dobrom obede sme sa presunuli k pamätníku SNP, kde sme si prezreli vystavené lietadlo zvnútra a vystavené bojové tanky a delá z druhej svetovej vojny.Načerpaní novými skúsenosťami sme sa vybrali na cestu domov. 😉😁

          • Letný tábor - prvý deň (I. turnus)

          • Prvý deň letného tábora máme úspešne za sebou.Ráno sa začalo veľmi netradične - záchranou sovieho mláďaťa, ktoré asi vypadlo z hniezda. Po telefonáte so štátnou ochranou, sme dostali inštruktáž, ako sovíčaťu pomôcť .Po záchrannej akcii nasledoval program s pánom policajtom z obecnej polície, ktorý urobil deťom veľmi zaujímavú prednášku o bezpečnosti na cestách. Deti mali radosť z toho, že sa mohli povoziť na policajnom aute so zapnutým majákom . Pán policajt Jozef Pintér odmenil deti vecnými cenami: tričkami, knihami a "mačkou vo vreci" - prekvapením z vreca 😉😁Kolobežkový maratón dal deťom riadne zabrať. Vybité baterky po tomto výkone doplnili chutnými obedom v školskej jedálni.Popoludnie sa nieslo v duchu hľadania pokladu - teda našej táborovej vlajky, ktorú sme si sami vyrobili. Najšikovnejšia skupina deti bola odmenená sladkou odmenou - veľkou zmrzlinou, ostatní za svoju snahu dostali malú zmrzlinu.Deň sme ukončili spoločnou vybíjanou .