• DETSKÝ ČIN ROKA – HĽADÁME DETI, KTORÉ POMÁHAJÚ.
          • DETSKÝ ČIN ROKA – HĽADÁME DETI, KTORÉ POMÁHAJÚ.

          • UROBILI STE VY DOBRÝ SKUTOK ALEBO VÁŠ KAMARÁT/KAMARÁTKA?

            DAJTE O ŇOM VEDIEŤ.

            Občianske združenie Detský čin roka otvára tohtoročnú výzvu a hľadá deti, ktoré pomáhajú svojim blízkym, kamarátom či cudzím ľuďom a sú citlivé k prírode a zvieratám. Správu o dobrých skutkoch detí je možné zasielať do 30. júna 2023.

            Dobré skutky môžete zaradiť do niektorej z ôsmich kategórií:  

            1. Záchrana ľudského života
            2. Pomoc v rodine
            3. Pomoc rovesníkom
            4. Pomoc ľuďom
            5. Pomoc prírode
            6. Dobrý nápad
            7. Malý veľký čin - Cena Sašky Fischerovej 
            8. Dobrý čin na nete

            Bližšie informácie nájdete na stránke www.detskycin.sk.

            Mgr. Jana Vetterová, sociálna pedagogička

             

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Udelenie riaditeľského voľna

            Na základe § 150 ods. 5 Zákona NR SR č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov udeľuje riaditeľstvo Základnej školy, Hlavné námestie 14, 941 31 Dvory nad Žitavou žiakom 1. – 9. ročníka

            dňa 16. 06. 2023 (piatok)

            RIADITEĽSKÉ VOĽNO z organizačných dôvodov – dvojdňové školenie pedagogických a odborných zamestnancov.

             

            Všetci žiaci budú zo školského stravovania automaticky vyhlásení. Vyučovanie bude pokračovať 19. 06. 2023 (pondelok) podľa platného rozvrhu hodín.

             

            PaedDr. Anna Kijaček Rošková, riaditeľka školy

             

        • NAJOBĽÚBENEJŠIE JEDLO TÝŽDŇA 29.05.2023 - 02.06.2023
          • NAJOBĽÚBENEJŠIE JEDLO TÝŽDŇA 29.05.2023 - 02.06.2023

          • Na základe Vášho hlasovania ste rozhodli, že Vám najviac chutilo jedlo, ktoré ste mali v piatok. Bola to fazuľová polievka so zeleninou, halušky so syrom a smotanou, stolová voda a pomaranč. Tešíme sa na Vaše ďalšie hlasovanie. Ďakujeme.

        • MEDZINÁRODNÝ DEŇ DETÍ V NAŠEJ ŠKOLE
          • MEDZINÁRODNÝ DEŇ DETÍ V NAŠEJ ŠKOLE

          • Dnešný Deň detí sa niesol v znamení smiechu, radosti, súťaživosti, chutného jedla a sladkého potešenia. Sviatok našich detí sme na prvom stupni oslávili prostredníctvom rôznych aktivít ako napríklad chôdza na bocianich nohách, prenášanie loptičiek na bedmintonových raketách, kopanie lopty do brány, chytanie rybičiek, streľba s vodnou pištoľou na cieľ a skladanie veľkého puzzle. Detičky potešila aj obrovská nafukovacia šmykľavka a doplnkové hry na tráve. Detský jazýček si pochutil aj na sladkých jahodách a špekačkách, ktoré si žiaci s radosťou opiekli na ohni. 

            Starší žiaci si tiež oddýchli od školských povinností. Pre žiakov druhého stupňa si pedagógovia pripravili množstvo zaujímavých aktivít. Futbalové zápasy medzi svetovými klubmi, bedminton, volejbal, piškvorky, či rôzne spoločenské hry predstavujú len časť z toho, pri čom sa deti zabavili. Okrem športu nechýbala ani zábava a dobré jedlo. Šikovné dievčatá spoločne s pani učiteľkami pripravovali pre ostatných žiakov sladké prekvapenie - palacinky s nutelou. Deti si pochutili aj na jahodách a hrášku. Veríme, že si tento deň užili všetky deti naplno.

            Ďakujeme Dozornému výboru COOP Jednota - spotrebné družstvo Dvory nad Žitavou za sladkú odmenu pre naše deti a Ing. Emilovi Schultzovi - Emilove sady za zdravú podporu v podobe jahôd a hrášku pre naše deti.